1 Aralık 2009 Salı

SketchUp



Eve bir şey alırken veya tadilatlar esnasında en büyük dertlerden biri bitince nasıl olacağını kestirememek herhalde. Profesyoneller size bitmiş halini üç boyutlu olarak gösteriyorlar ama çoğumuzun böyle bir şansı olmuyor. Özellikle mağazada gözünüze ufak gelen bir şeyin eve gelince iki beden büyümüş olması durumu sorun yaratıyor. Koskoca mağazada tabii ufak gibi geliyor...

Ablamın da ufak ve biçimsiz bir banyosu var. Nasıl aşağıladım yalnız banyoyu :) Şimdi tekrar yaptırmayı düşünüyor. Ben de Google SketchUpla önceden çizeyim dedim. En azından fikrimiz olsun.











İşte bu tarzda şeyler. Mükemmel kullanamıyorum ama olsun işimi görüyor sonuçta. Program ücretsiz. Şurdan bakabilirsiniz. Bunların hepsini ben çizmedim tabii. Lavabo, havlupan gibi şeyler hazır mesela. Hayırsever insanlar çizdiklerini şuraya koyuyor. Size de seçip beğenip çiziminize eklemek kalıyor. Burada çizilenlerin bazıları inanılmaz. Tarihi eserler, binalar, arabalar ne ararsanız var...

Programı rahat kullanmanız için 2-3 gün kurcalamak lazım olabilir. Ama sonra size büyük kolaylık sağlıyor.

8 yorum:

gulbahcesi dedi ki...

ay ne kadar güzel,şu programdan bir kaç hafta önce bahsetseydin ya şeker,ben fayansları almadan:) gerçi daha dolapları filan almadım. dur bir kurcalayayım şu programı:))

zizi dedi ki...

gülbahçesi işine yararsa çok sevinirim :) Sorun olursa burdayım...

gulbahcesi dedi ki...

ben bu işi beceremedim canım ya,sen ne güzel çizmişsin.. ben nasıl yapacağımı algılayamadım:(
yalnız ablanın banyosuyla benimki çok benziyor. Benim de duşla çamaşır makinesi arasında öyle bir duvar vardı ben onu kırdırdım.aynı şekilde çamaşır makinesinin üstüne de öyle bir dolap yaptırmayı düşünüyorum,çünkü lavabo üniesi en fazla 90 cm.ç sığdığı için hiç kullanışlı dolap olmayacak..

zizi dedi ki...

nasıl yardımcı olabilirim sana? :( google da sketchup dersleri diye aratırsan videolar belki yardımcı olabilir. Ya da ölçülerle birlikte bana bir foto yollarsan çizeyim diyeceğim ama nasıl istediğini de eklemen lazım o zaman. Mail adresimi ekleyeceğim ben de zaten az sonra.

gulbahcesi dedi ki...

ben biraz daha bakayım olmazsa sorarım sana pes etmek için erken:)çok saol.

zizim bizim dedi ki...

Rica ederim, dediğim gibi 2-3 gün kurcalamak lazım zaten. Ben de başta zorlanmıştım. Kolay gelsin :)

Stil Direktoru dedi ki...

Valla helal size

zizim bizim dedi ki...

Teşekkürler Eda. Aslında çok da zor değil, biraz uğraşınca herkes yapabilir :)