4 Mart 2010 Perşembe

Mutfak rafları


Mutfakta az sayıda dolabımız olmasından dolayı  ikea enetri raflardan almıştık. Sonra set halinde kavanozlar alındı. Aslında ben şu şekercilerde olan sarı metal kapaklılardan istiyordum ama bir dahaki sefere artık.  Zeytinyağı ve soslar, wok, kuru bakliyat, baharatlık, çay kutuları, amerikan servisler çok güzel yerleşti desem benim için ne kadar kurtarıcı olduğunu anlarsınız.

Eskiden etrafta hiçbir şey görünmeyen mutfakları severdim, fakat şimdi pek bir soğuk, ruhsuz geliyorlar. Sadece tezgahtaki kalabalık rahatsız ediyor. Böyle güzel, düzenli (bazen hafiften düzensiz) raflar mutfakları çok daha sıcak bir hale getiriyor...


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Kaynaklar sırasıyla:
realsimple, apartmenttherapy, countryliving, beingbrazen, nestdecorating, hello-tigerdelikatissen, miss-frugality,

12 yorum:

ev dekorasyon hobi dedi ki...

Sevgili Zizin bizim,
İnsanın tercihleri değişebiliyor.Bazen sadelik ön plana çıkıyor,bazen de tam tersi..İnsanın tarzı, belli bir zaman geçtikten sonra baktığı resimdeki dekorasyonu hala sevebiliyorsa tarzını bulmuştur demektir.Yaşanmışlıklar çok önemli:))Her tarzın kendine has güzelliği var.Sevgiler.Aida

zizim bizim dedi ki...

aida şimdi böyle seviyorum desem daha doğru, çünkü 2 sene sonra öyle raflardan hiç hoşlanmam diyebilirim :)) demek daha tarzımı bilemiyorum :) yaşanmışlıklar önemli dediğin gibi kapak açma derdi olmadan pat diye alacağımı almayı seviyorum diyeyim..

kutupayusu dedi ki...

fotolar şahanede mutfakta az vakit geçiren biri olarak benim rafımdakiler kesin tozlanır...bilemedim şimdi kullanım aşamasını ama aç kapa yok o iimiş... bide bizim kültürde fokur fokur yemek pişer (yemek pişirenler için geçerli)o buhar napar o raflardakileri bi fikrim yok..galiba bi yere varamayacam ..sustum...

zizim bizim dedi ki...

kutupayusu yok sandığın gibi olmuyor :) eğer ocakla aynı tarafta değilse tabii, diğerini bilemem. ama normal şekilde tozlanıyor ve pisleniyor. evin diğer kısımlarından belki azıcık daha fazla. buhar bir şey yapmıyor bizimkilere, uzak kaldılar herhalde :))

A. dedi ki...

İnsanın kendi evi olması ne güzel bişi. Bizim gibi kirada sürünüp evine bi çivi bile çakamayanlar bu rafı da hayal olarak görebilir. Ev sahibimi protesto ediyorum .
Sevgiler
Ashley

zizim bizim dedi ki...

ashley
bence de ne güzel bir şey, en çok istediğim şeylerden biri :) ev sahipleri de canım!! alt tarafı bir macunla kapanıyor o delikler, puff..
sevgiler benden de..

Burcu Çalışkan dedi ki...

kesinlikle çok sıcak bir hava katıyorlar ama tabii raflarda yer alacakların uyumlu seçimi ve yerleşimi olursa

nily21 dedi ki...

ben de öyle milimetrik düzenli evlerden hoşlanmıyorum..hiç yaşanmıyormuş gibi soğuk geliyor ama tabii tercih meselesi..

Unknown dedi ki...

çok güzelmiş hepsi:) ama sade tasarımları daha çok seviyorum, muji çok uygun bunun için.. bakmanızı öneririm:)

zizim bizim dedi ki...

burcucum haklısın güzel seçimlerle düzen birleşince daha hoş görünüyoralar :))

nilgün ya aynı his bende de doğuyor, gitsem otursam bir yeri bozar mıyım hissi :) dediğin gibi tercih meselesi..

hilal her yoruma da bir muji ekliyoruz galiba :)

"ben evimde sade bi tasarım tercih ediyorum ama aldığım en ufak bi eşyayı yerleştirdiğimde, evim bambaşka bi hal alıyor. özellikle muji'nin tasarımları bu konuda çok başarılı, öyle değişik tasarımları vr ki evime renk getiriyorlar:)"

Lisya dedi ki...

al benden de o kadar, eskiden sevmezdim ama şimdi resimlerde gördükçe bayılıyorum herşeyin ortalıkta olduğu mutfaklara :)
gerçi ben herşeyi dolapların içine tıkıp kapaklarını kapatmayı tercih ediyorum :))

zizim bizim dedi ki...

lisya değişiklikler oluyor böyle, iyi de oluyor, hep aynı şeyleri beğensek kötü olurdu herhalde :) yalnız senin yöntem de güzelmiş :)))